Винна дорога: влада пояснила закриття ресторанів на карантин вихідного дня

Винна дорога: влада пояснила закриття ресторанів на карантин вихідного дня
Автор Романова Марі в Карантин в Україні/Коронавірус/Новини

Ресторани в рамках карантину вихідного дня закривають через те, що велика кількість людей заражаються дорогою до них, в самих установах відсоток зараження невеликий.
Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

“Ми обговорювали це питання. Скільки відсотків, наприклад, заражаються в ресторанах. Дійсно, в ресторанах при дотриманні карантинного режиму відсоток невеликий. Але справа в тому, що по дорозі до ресторану заражаються дуже багато людей”, – зазначив Немчінов.

Loading...

За його словами, такі приклади озвучуються на урядових нарадах і на засіданнях Кабміну. Він також поскаржився на те, що в Україні немає можливості проводити епідеміологічні дослідження як в Києві, відстежувати контакти за телефонами і так далі.

“Виходячи з тих епідісследованій, які встигають проводити фахівці, робляться висновки, пропонуються головному санітарному лікарю, а він в свою чергу пропонує міністру охорони здоров’я, він вносить це на засідання комісії ТЕБ та НС, а потім вони разом виносять це на уряд”, – додав Немчинов.

Раніше Олег Немчінов відзначав, що мери міст будуть нести відповідальність, якщо по їх розпорядженням в карантин вихідного дня будуть працювати комунальні підприємства.

Кабінет Міністрів України прийняв рішення виділити 118 млн грн на облаштування мобільних госпіталів для пацієнтів з COVID-19 в Києві, Одесі та Краматорську.

 

Хочете читати новини в іншому форматі?
Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА
Підписатись можна ТУТ
Джерело: Народна Правда
загрузка...
загрузка...