Вчені назвали напій, який пригнічує COVID-19

Вчені назвали напій, який пригнічує COVID-19
Автор Марія Петренко в Коронавірус/Новини/Правда про здоров'я

Чай на основі шавлії і перилли може пригнічувати активність розвитку коронавірусної інфекції COVID-19.

Loading...

До такого висновку прийшли німецькі вчені, зазначено в статті на порталі biorxiv.

Так, група експертів з Інституту вірусології Університетської клініки Ессена інкубувала інфіковані COVID-19 клітини з трав’яними чаями з шавлії, перилли і коріандру.

Спочатку вони доводили напої до кипіння, а потім настоювали їх протягом двох годин при температурі води в 60 градусів, щоб забезпечити максимальне насичення трав’яними компонентами.

У ході дослідження вдалося встановити, що навіть короткочасного прийняття перилли і шавлії досить, щоб придушити відтворення COVID-19. Результат спостерігався вже після 30 хвилин обробки клітин.

При цьому лікувальний ефект досягався не за рахунок загального противірусного ефекту, оскільки ці ж напої не впливали на вірус простого герпесу.

Вірусологи дійшли висновку, що такі чаї імовірно можна застосовувати для профілактики коронавірусної інфекції, однак цю інформацію ще належить оцінити іншим фахівцям.

Як ми вже розповідали раніше, в Україні до кінця року від COVID-19 можуть померти від 17 до 33 тисяч чоловік навіть за умови дотримання карантину вихідного дня.

Тим часом, смертність в Україні у вересні 2020 року виявилась вище на 15,4% ніж за аналогічний період роком раніше.

Хочете читати новини в іншому форматі?
Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА
Підписатись можна ТУТ
Джерело: Народна Правда
загрузка...
загрузка...