Супрун розказала, як правильно накривати новорічний стіл

Уляна Супрун "зазіхнула" на традиційні новорічні страви

Супрун розказала, як правильно накривати новорічний стіл
Автор Желізняк Олександр в Новини/Правда про здоров'я/Соціальна правда

Екс-виконуюча обов’язки голови Міністерства охорони здоров’я України Уляна Супрун розповіла про небезпеку для здоров’я традиційного новорічного столу та дала поради, як зробити його здоровішим.

Як повідомляє НАРОДНА ПРАВДА, про це Супрун написала у Facebook.

Loading...

Зокрема йдеться про салат олів’є, без якого важко уявити новорічну ніч. Зокрема, проблема у великій кількості майонезу, який до нього входить – він калорійний, малопоживний, і ускладнює травлення.

Якщо це покупний майонез – у ньому часто багато доданої солі, цукру та жиру.

“Але домашній майонез у класичному розумінні — теж не вихід. Сирі яйця, які входять до його складу, небезпечні для здоров’я. Нерідко сальмонели забруднюють курячі яйця, тож без термічної обробки вживати їх не варто”, – попередила Супрун та порадила замінити його або сметаною, або турецьким йогуртом і гірчицею в зернах.

“Нарешті, змініть співвідношення компонентів: більше моркви, свіжий огірок замість солоного, зелена цибуля замість ріпчастої (в ній багато магнію), відварене філе замість ковбаси й шинки. Додайте солену скумбрію — це джерело омега-3 поліненасичених жирних кислот”, – рекомендує медик.

Також є претензії до іншої традиційної новорічної страви – оселедця під шубою.

“Зробіть простіше — окремо оселедці чи скумбрія. Окремо — вінегрет, і додайте до цього печені овочі: картоплю, селеру, пастернак, моркву, гарбуз і олію. Ви отримаєте те саме, але в легшій формі”, – зазначає Супрун.

Крім того вона радить замінити смажене м’ясо запеченим та доповнити холодець овочевим салатом. Крім того варто відмовитися від будь-яких перероблених не-домашніх м’ясних продуктів.

Супрун розказала, як правильно накривати новорічний стіл Супрун розказала, як правильно накривати новорічний стіл Супрун розказала, як правильно накривати новорічний стіл

А тим часом за словами заступника директора Національного наукового центру “Інститут аграрної економіки” Миколи Пугачова, новорічний стіл для українців цього року обійдеться у 1535 гривень.

Джерело: Народна Правда
загрузка...
загрузка...