Медик нагадала, скільки “живуть” новорічні страви

Медик порадила не готувати страви у великій кількості

Медик нагадала, скільки “живуть” новорічні страви
Автор Желізняк Олександр в Новини/Правда про здоров'я/Соціальна правда

За лічені години українці сядуть за святкові столи, більшість смакуватимуть традиційними олів’є та оселедцем під шубою, лікар розповіла, про термін придатності найулюбленіших новорічних страв.

Про це розповідає НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на glavred.

Loading...

Медик порадила не готувати страви у великій кількості, щоб не отруїтися.

Наприклад, салат олів’є досить швидко псується. Час його зберігання в заправленому вигляді становить лише чотири години. Тому намагайтеся заправляти його майонезом, сметаною або йогуртом безпосередньо перед подачею на стіл.

Термін зберігання олів’є без заправки, цибулі та майонезу до 40 годин.

Якщо салат залишився після новорічного свята, то на ранок він вже непридатний до вживання.

Салат оселедець під шубою допускається зберігати 24 години, салат з крабових паличок буде придатний до вживання 24 години в заправленому вигляді, а 48 годин без заправки.

Фаршировані яйця потрібно з’їсти за 2-3 доби, але тільки якщо вони були зварені круто.

Холодець домашнього приготований буде придатний протягом 3-4 діб. Також його можна заморожувати і продовжити термін його зберігання до 1-2 місяців.

Нагадаємо, напередодні Нового року 2020 експерти порахували, у скільки обійдеться українцям святкове застілля – так, новорічний стіл родині з чотирьох осіб в цьому році коштуватиме 1620 гривень.

Також повідомлялося, що Новий рік – це час, коли багато хто з нас влаштовує так зване свято живота. З цієї причини щороку медики стикаються з однаковими проблемами – 1 та 2 січня рятують тих, хто перепив, переїв чи отруївся.

Джерело: Народна Правда
загрузка...
загрузка...