Шкідливо для організму: кому краще не їсти шпроти

При приготуванні шпротів утворюється небезпечний канцероген – бензопірен, який може викликати рак

Шкідливо для організму: кому краще не їсти шпроти
Автор Желізняк Олександр в Новини/Правда про здоров'я

На свята багато господинь готують велику кількість різноманітних страв. А баночка шпротів – атрибут святкового столу, не дивлячись навіть на те, що перші консерви із ними з’явилися в Європі в кінці 19 століття. Але і у цього продукту є свої протипоказання.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, в прес-службі Асоціації рибалок України розповіли, що знаходиться в консервах зі шпротами і кому їх краще не вживати.

Loading...

При виготовленні консервів використовують “фірмово” балтійські шпроти (кільку). Але також застосовують і іншу маленьку рибку: салаку, молодь оселедця або каспійську тюльку.

Консервують в маслі попередньо копчену рибу. Шпроти мають привабливий аромат і вишуканий смак. Але медики попереджають, що вони можуть нести і велику шкоду. При копченні утворюється канцероген – бензопірен, який може впливати на появу онкозахворювань. Тому зловживати цими консервами не варто. При рідкісному вживанні шпрот можна нічого не побоюватися.

Протипоказані шпроти при індивідуальній непереносимості, наявності алергії і при подагрі. Не рекомендується їсти шпроти тим, хто хоче схуднути і боїться зайвої ваги. Так як в консервах міститься багато солі і масла, то часте їх вживання негативно позначиться на печінці.

Нагадаємо, для того, щоб новорічне застілля залишило тільки приємні враження, потрібно вибирати здорові і корисні продукти . Про тонкощі святкового меню розповіла гастроентеролог Наталія Гордієнко.

Раніше медики назвали найшкідливіше новорічне блюдо, яке може зіпсувати новорічний настрій і завдати шкоди здоров’ю – це відома всім оселедець під шубою.

До слова, фахівець з Гісенського університету Міхаель Дешпегель розповів, як позбутися від надлишкового «святкового» ваги. Ефективне схуднення забезпечить перевірений метод дієтолога, який складається в чергуванні тренувань і правильне харчування.

Джерело: Народна Правда
загрузка...
загрузка...