Дієтологи пояснили, як їсти млинці та не набрати зайву вагу

Дієтологи пояснили, як їсти млинці та не набрати зайву вагу
Автор Желізняк Олександр в Новини/Соціальна правда

Під час Масляного тижня багато відмовляють собі у задоволенні скуштувати млинці через острах зіпсувати фігуру, не здогадуючись, що можна приготувати дієтичні млинці і ні в чому собі не відмовляти.

Loading...

Дієтологи розповіли, що робити, щоб так себе не мучити, і як приготувати дієтичне блюдо.

  • Пам’ятайте, що млинці – це вуглеводне страва, яку краще їсти в першій половині дня, ідеально буде на сніданок.
  • Для дієтичних млинців краще з яєць використовувати тільки білки, попередньо добре збивши їх міксером.
  • Зменшити калорійність млинців можна, замінивши звичайну муку на гречану, вівсяну, амарантовую, житнє або лляну. Борошно з твердих сортів пшениці також буде доречніше в дієтичних млинцях.
  • Молоко вибирайте краще знежирене, або жирністю не вище 3,2%.
  • Пам’ятайте, що начинка також повинна відповідати дієтичним канонами. Забудьте про вершкове масло, цукор, варення, згущене молоко або жирну сметану. Замініть їх нежирним сиром або сиром, овочами, рибою, вареної або запеченої грудкою індички і курки, свіжими фруктами. Для солодкої начинки спробуйте поєднання яблук з корицею і медом, апельсинів з гвоздикою або журавлини з медом. Яблука можна попередньо запекти в духовці, а апельсини трохи припустити на сковороді зі спеціями. В якості начинки краще використовувати рибу, овочі, варене м’ясо птиці, нежирний сир із зеленню.
  • Не використовуйте дріжджі, вони дуже калорійні і не обов’язкові для смачних млинців.
  • Щоб використовувати менше масла, необхідно смажити млинці на якісній сковороді з антипригарним покриттям.

Раніше НАРОДНА ПРАВДА повідомляла:

Масляна 2020: що не можна робити весь святковий тиждень і як її провести.

Де в Києві відсвяткувати Масляну-2021: список подій.

Джерело: Народна Правда
загрузка...
загрузка...