Великдень 2021: як добре відзначити свято і не підірвати здоров’я

Будьте обережнішими при виборі страв на Великдень

Великдень 2021: як добре відзначити свято і не підірвати здоров’я
Автор Желізняк Олександр в Новини/Правда про здоров'я

Колишня очільниця МОЗу Уляна Супрун радить бути обережнішими при виборі страв на Великдень 2021. Важка їжа може викликати важкість у шлунку, загострення хронічного панкреатиту або нетравлення.

Loading...

Щоб уникнути подібних проблем, Супрун поділилася рекомендаціями в соцмережі Facebook, передає НАРОДНА ПРАВДА.

Тим, хто виходить з Великого посту, Супрун рекомендує повертатися до всеядному раціону поступово. Рослинна їжа, прянощі і достатня кількість води будуть сприяти адекватній шлунковій і підшлунковій секреції, а отже – нормальному травленню.

Алкоголь у цей день краще вживати в мінімальних кількостях або відмовитися взагалі. Він лише створить проблеми: збільшення викиду інсуліну і посилення почуття голоду, погіршення самоконтролю і зростанню агресії, зневоднення, похміллю.

“Коли не вистачає руху і фізичної активності, наша потреба в надходженні енергії менше. Тому великодній сніданок, що повільно переходить у вечерю має бути скромним. Алкоголь, багато тваринної їжі, солодкі паски, мало води, овочів і руху впевнено ведуть до запорів та метеоризмів”, – додала Супрун.

Щоб змінити ситуацію, експерт рекомендує відійти від ідеї, що робота на свято – це гріх, а посиденьки замінити на танці.

Раніше НАРОДНА ПРАВДА повідомляла, що президент України Володимир Зеленський ще раз закликав всіх громадян на час карантину через коронавірус уникнути походу до церкви на Великдень 2 травня і приєднатися до святкування онлайн.

Також нещодавно ми писали про те, скільки коштує великодній кошик цього року.

Джерело: Народна Правда
загрузка...
загрузка...