Великдень 2021: рецепти пасок, які завжди виходять

Смачних вам пасок!

Великдень 2021: рецепти пасок, які завжди виходять
Автор Желізняк Олександр в Новини/Шоу-бізнес

Великдень уже на носі, тому господині печуть пасочки (паски, баби, великодні кекси).

Loading...

У кожної господині свій рецепт, а якщо ви тільки починаєте господарювати, то НАРОДНА ПРАВДА пропонує вам кілька рецептів, які завжди виходять.

Великдень 2021: рецепти пасок, які завжди виходять

Рецепт перший

Вам знадобиться:

Для опари:
85 г борошна
6 г сухих дріжджів
40 г теплої води або молока (температура повинна бути нижче 40 градусів)

Для першого замісу:
260 г борошна
70 г вершкового масла кімнатної температури
85 р цукру
2 яйця
160 г теплої води або молока

Для другого замісу:
70 г борошна
25 г вершкового масла кімнатної температури
2 яйця
100 г родзинок
2 ч. л. ванільного цукру

Як готувати

Готуємо опару. Для цього змішуємо до однорідної консистенції дріжджі з теплою рідиною і даємо настоятися 3-5 хвилин. Додаємо борошно і вимішуємо гладке і щільне тісто.

Тісто ховаємо в миску, накриваємо плівкою і прибираємо в тепле місце на 1,5-2 години. За цей час обсяг тіста повинен збільшитися приблизно вдвічі.

Коли опара підійде, приступаємо до першого замісу тіста. Додати в опару теплу рідину (воду або молоко) і борошно і змішати міксером або руками. Тісто повинно вийти менш щільним, ніж у перший раз, але гладким і еластичним.

Підмішуємо яйця і вершкове масло до однорідної консистенції. Накриваємо масу плівкою і прибраємо в тепле місце приблизно на 2 години (за цей час обсяг тіста повинен збільшитися вдвічі).

Коли тісто підійде, приступимо до другого замісу.

Додаємо в тісто всі інгредієнти для другого замісу і перемішуємо міксером до однорідності. Після цього треба знову накрити плівкою і прибрати на 2 години.

Чекаємо, коли тісто збільшиться в об’ємі, потім можна розкладати його по формах. Викладаємо тісто до однієї третьої висоти форми. Накриваємо рушником на годину.

Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин, залежно від розміру форми. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою.

Дати пасочкам охолонути і покрити глазур’ю.

Великдень 2021: рецепти пасок, які завжди виходять

Рецепт другий

Вам знадобиться:

100 г свіжих дріжджів

70 г цукру

1 пакетик ванільного цукру

750 р борошна

300 г вершкового масла

200 мл теплого молока

6 свіжих яєць

натерта цедра 1 лимона

300 г суміші сухофруктів (сушена журавлина, родзинки, чорнослив, курага, цукати)

Для глазурі:

250 р цукрової пудри

1 яєчний білок

Як готувати

Приготуйте всі інгредієнти. Для приготування опари візьміть невелику каструлю, влийте в неї половину теплого молока, додайте по 1 столовій ложці цукру і борошна, накрийте кухонним рушником і залиште на 15-20 хвилин в теплому місці.

Коли суміш почне бродити, на поверхні з’являться бульбашки повітря, можна переходити до другого етапу.

Борошно просіяти у велику миску або каструлю. Змішайте з ванільним і звичайним цукром, додайте цедру лимона,  тепле молоко і опару, все добре перемішайте. В процесі замісу по одному ведіть яйця, а потім і розм’якшене масло. Залиште підходити в теплому місці, накривши кухонним рушником.

Коли тісто збільшиться вдвічі, присипте стіл борошном, викладіть тісто і добре вимісіть його. Поставте підходити вдруге.

У тісто додайте додайте сухофрукти і вимісіть знову протягом 7-10 хвилин.

Форми змастіть зсередини жиром, присипте борошном або панірувальними сухарями. Можна використовувати 1-2 великі форми або 6 маленьких за 270 р.

Розкладіть тісто по формах, заповнюючи їх на третину об’єму, залиште підходити ще на півгодини.

Розігрійте духовку до 180 С. Поставте форму з тістом в духовку, випікайте 30-45 хвилин (залежно від розміру форми), остудіть, потім акуратно вийміть з форми.

Приготуйте глазур для прикраси паски. Яєчний білок змішайте з соком четвертинки лимона і 250 г цукрової пудри до отримання однорідної маси. Покрийте верхівки пасок глазур’ю, прикрасьте горіхами і сухофруктами і дайте глазурі застигнути.

Великдень 2021: рецепти пасок, які завжди виходять

Важливі поради!

Дріжджі мають бути свіжими. Найкраще «живими», а не сухими.

Фрукти краще перед приготуванням замочити в теплій воді або в коньяку.

Також читайте, як фарбувати яйця.

Джерело: Народна Правда
загрузка...