Петрів піст 2021: три прості рецепти на кожен день

Харчування під час посту має бути збалансованим і містити в собі всі необхідні організму білки, жири і вуглеводи

Петрів піст 2021: три прості рецепти на кожен день
Автор Романова Марі в Новини/Соціальна правда

Петрів піст настане 28 червня – це один з двох літніх постів, який був встановлений на честь двох найбільш шанованих апостолів – Петра і Павла.

Loading...

НАРОДНА ПРАВДА нагадує, що Петрів піст ще називають Апостольський або Петропавлівський; в народі він отримав назву Петрівка. В 2021 році Петрів піст триватиме 14 днів – з 28 червня до 12 липня.

У цей період немає занадто суворих правил харчування, але все одно діє ряд обмежень. НАРОДНА ПРАВДА розповідала читачам про те, що не можна робити в Петрів піст.

Дієтолог Світлана Фус розповідала про те, що харчування під час посту має бути збалансованим і містити в собі всі необхідні організму білки, жири і вуглеводи.

Апостроф опублікував кілька простих і смачних рецептів, які підійдуть для поста.

Кропив’яний суп

Кропива – 2 пучка
Морква – 1 шт.
Ріпчасту цибулю – 1 шт.
Картопля – 3 шт.
Петрушка -1 пучок
Рослинна олія – для смаження
Сіль, перець – за смаком

Для початку потрібно почистити картоплю і нарізати його кубиками. Потім натерти на крупній тертці моркву, цибулю дрібно нашаткувати, зелень дрібно порубати. Морква з луком обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Картопля і зажарку залити водою і поставити на середній вогонь, додати зелень і спеції, варити до готовності картоплі. Кропиву помити і нарізати на невеликі шматочки. Надіслати в суп і варити ще 3 хвилини. Перемолоти суп в пюре за допомогою блендера. Подавати гарячим.

Рибні котлети

Філе річкової риби – 400 г
Цибуля – 1 шт.
Хліб білий – 50 г
Панірувальні сухарі – 50 г
Спеції – за смаком
Рослинна олія – для смаження

Хліб поламати на шматки і залити невеликою кількістю води. Рибу почистити від кісток і промити, потім пропустити через м’ясорубку. Також через м’ясорубку пропустити цибулю і розм’якшений мокрий хліб. Додати спеції і сформувати руками котлети. Обваляти їх в панірувальних сухарях і обсмажити з кожного боку до появи красивою скоринки.

Пісне морозиво

Заморожені або свіжі ягоди – 1 стакан
Рослинне молоко – 1 упаковка
Цукрова пудра і ванілін – за смаком

Ягоди потрібно помити, обсушити паперовим рушником і покласти в формочку. Потім залити молоком, додати цукрову пудру і ванілін і перемішати. Можна залишити ягоди цілими, а можна перемолоти всі продукти за допомогою блендера. Накрити форму плівкою і відправити в морозильник на кілька годин.

Джерело: Народна Правда
загрузка...