Клопотенко розкрив секрет ідеальних огірків з кетчупом чилі: смак "підірве" ваші рецептори!

Клопотенко розкрив секрет ідеальних огірків з кетчупом чилі: смак "підірве" ваші рецептори!
Автор Марія Петренко в Новини

Ресторатор Євген Клопотенко розкрив секрет консервування огірків з кетчупом чилі – улюбленої багатьма українцям зимової заготовки. Переможець МастерШеф дав кілька порад, які допоможуть зробити закуску ідеальною.

Своїм рецептом український кулінар поділився на особистому сайті.

Loading...

Секрети приготування огірків “чилі” від кулінара: Якщо ви хочете менш гострий смак, візьміть звичайний кетчуп. Закривайте огірки в літрових банках – швидше з’їсте, і вони не зіпсуються в холодильнику. Вибирайте невеликі огірки – тоді вони точно будуть хрусткими.

Клопотенко розкрив секрет ідеальних огірків з кетчупом чилі: смак "підірве" ваші рецептори!

Інгредієнти для закуски (на 1 кг огірків) Огірки – 1 кг Кетчуп чилі – 100 г Цукор – 2 ст. л. Оцет – 2 ст. л. Чорний перець – 6 горошин Часник – 4 зуб. Кріп – 2 суцвіття Листя вишні, смородини, листя хрону. Лавровий лист – 2 шт. Сіль – 2 ст. л.Покрокове приготування огірків з кетчупом чилі

Огірки невеликого розміру добре помийте і замочіть в мисці з водою на 4-5 годин, так вони стануть максимально хрусткими. Відріжте кінчики з обох сторін. Очистіть 4 зубчики часнику і промийте все листя.

У дві стерилізовані банки по 1 л викладіть на дно суцвіття кропу, листя вишні, смородини і хрону, додайте по 2 зубчики часнику в кожну. Додайте часник. Зверху на листя і часник викладіть підготовлені огірки.

Клопотенко розкрив секрет ідеальних огірків з кетчупом чилі: смак "підірве" ваші рецептори!Клопотенко розкрив секрет ідеальних огірків з кетчупом чилі: смак "підірве" ваші рецептори!Клопотенко розкрив секрет ідеальних огірків з кетчупом чилі: смак "підірве" ваші рецептори!

У каструлі закип’ятіть воду і залийте огірки в банках окропом на кілька хвилин, потім воду злийте. Закип’ятіть ще води і знову залийте в банки з огірками. На цей раз залиште ще на п’ять хвилин і знову злийте.

Додайте в банки лавровий лист і по 3 горошини чорного перцю. Ще раз залийте окропом, прикрийте кришками і почекайте ще 15 хвилин. Через 15 хвилин вилийте воду з банок в сотейник або каструлю.

Клопотенко розкрив секрет ідеальних огірків з кетчупом чилі: смак "підірве" ваші рецептори!Клопотенко розкрив секрет ідеальних огірків з кетчупом чилі: смак "підірве" ваші рецептори!Клопотенко розкрив секрет ідеальних огірків з кетчупом чилі: смак "підірве" ваші рецептори!

Додайте по 2 ст. л. солі і цукру, 100 г кетчупу чилі. Добре перемішайте і поставте на плиту, щоб вода закипіла. Далі додайте в маринад 2 ст. л. оцту, це чудовий консервант. А також його кислота зробить огірки ще більш хрусткими.

Залийте маринад в банки, закрийте швидко кришками. Наливайте маринад в банки доверху, так кришка буде більш щільно прилягати. Самі кришки краще прокип’ятити одну хвилину. Закрийте кришками.

Клопотенко розкрив секрет ідеальних огірків з кетчупом чилі: смак "підірве" ваші рецептори!Клопотенко розкрив секрет ідеальних огірків з кетчупом чилі: смак "підірве" ваші рецептори!Клопотенко розкрив секрет ідеальних огірків з кетчупом чилі: смак "підірве" ваші рецептори!Клопотенко розкрив секрет ідеальних огірків з кетчупом чилі: смак "підірве" ваші рецептори!

Раніше Євген Клопотенко поділився секретом варіння “правильної” гречаної каші.

Також кулінар розповів, як приготувати найніжнішу сирну запіканку з бананом, яка може звести смакові рецептори з розуму.

Джерело: Народна Правда
загрузка...