Клопотенко розкрив секрет божественної кабачкової ікри: смажити або тушкувати її не потрібно!

Клопотенко розкрив секрет божественної кабачкової ікри: смажити або тушкувати її не потрібно!
Автор Желізняк Олександр в Новини

Ресторатор Євген Клопотенко розповів, як легко і просто приготувати ідеально смачну кабачкову ікру. Сковорідки чи каструлі вам не знадобляться, а овочі збережуть свій смак і головне – вітаміни!

Рецептом, інгредієнтами і покроковим приготуванням переможець МастерШеф поділився на особистому сайті.

Loading...

“Я пропоную зробити божественну кабачкову ікру. При цьому овочі не тушкувати в сковороді, як робить багато хто, а обов’язково запекти в духовці. Так смак кабачка та інших овочів розкривається максимально, і ікра вийде неймовірно смачною”, – запевняє кулінар.

Клопотенко розкрив секрет божественної кабачкової ікри: смажити або тушкувати її не потрібно!

Інгредієнти для закуски Цибуля – 1 шт. Морква – 1-2 шт. Кабачок – 2 шт. Часник – 3 зубчики Коріандр мелений – 1/4 ч. л. Соняшникова олія – 2 ст. л. Лимон – сік половини Сіль і перець за смаком.Покрокове приготування страви

Очистіть 1 цибулину, 1-2 моркви в залежності від розміру і 3 зубчики часнику. Кабачок можна не очищати, якщо він молодий, а просто добре вимити.

Покладіть овочі на фольгу. Збризніть соняшниковою олією і злегка посипте сіллю. Потім акуратно оберніть всі овочі фольгою.

У попередньо розігріту до 180 градусів духовку поставте овочі на 30 хвилин.

Клопотенко розкрив секрет божественної кабачкової ікри: смажити або тушкувати її не потрібно!Клопотенко розкрив секрет божественної кабачкової ікри: смажити або тушкувати її не потрібно!

Готові овочі наріжте довільного розміру шматочками, перекладіть їх в чашу блендера, додайте туди коріандр і зробіть з них пюре.

Додайте за смаком перець, сіль і сік половини лимона. Охолодіть в холодильнику протягом години і подавайте до столу.

Клопотенко розкрив секрет божественної кабачкової ікри: смажити або тушкувати її не потрібно!Клопотенко розкрив секрет божественної кабачкової ікри: смажити або тушкувати її не потрібно!

Раніше кулінар здивував українців рецептом смачного “жовтого борщу”.

Також Євген розповів, як приготувати молоду картоплю, смак якої може звести з розуму будь-яку людину.

Джерело: Народна Правда