Для дотримання дієт і режимів харчування, що сприяють схудненню, заморожені овочі можуть бути кориснішими за свіжі. Такого висновку дійшли вчені з Університету Сіднея. З’ясувалося, що часто заморожені овочі містять більше поживнихречовин.
Про це пише “Народна Правда” з посиланням на Med2.
Австралійські вчені провели дослідження за участю тисячі осіб. Вони щодня їли овочі, але частина учасників випробування за завданням фахівців вживала в їжу тільки заморожені продукти.
Як виявилося, використання заморожених овочів допомагає людям краще витримувати здоровий режим харчування, – перш за все тому, що їх простіше використовувати. “Такі овочі зручні, оскільки продаються в уже готовому вигляді і не вимагають додаткової обробки. При цьому втрати корисних речовин в городніх овочах виявилися мінімальними”, – надали свої доводи автори проекту.
Експерти відзначили, що сам процес заморозки передбачає збереження в продукті всіх його корисних мікроелементів. За їх словами, при заморожуванні в деяких овочах знижується рівень вітаміну С, але зовсім мало. Окремі види овочів абсолютно не втрачають своєї вітамінної користі, – наприклад, в моркві вітамін С при заморожуванні зберігається практично в первісному обсязі.
“Під час розморожування овочі втрачають корисні речовини, але все одно в невеликих кількостях”, – додали автори дослідження.
Нагадаємо також, фахівці з Британського психологічного товариства спробували визначити, яким чином вживання фруктів і овочів пов’язано з відчуттям щастя і задоволеності життям. Вчені дійшли висновку, що дієта, багата на фрукти і овочі, пов’язана з більшим щастям, задоволенням життям і позитивним впливом.
Раніше вчені з Великобританії провели ряд досліджень складу та властивостей звичного всім буряка. За висновками експертів, регулярне вживання цього овоча значно покращує здоров’я.
Також повідомлялося, що три порції овочів щодня збільшують тривалість життя. У список найкорисніших овочів увійшли морква, броколі і болгарський перець.