Згідно з деякими з науковими дослідженнями, капуста здатна захищати організм людини від раку. Крім того, вона просто містить багато вітамінів і мікроелементів. Про це розповідає журнал “Жіночий світ”.
Поштовхом для такого дослідження послужив так званий польський парадокс.
Суть парадоксу в тому, що за непідтвердженими даними у Польщі рак грудей у жінок зустрічається набагато менше, ніж в США. Тільки при переїзді у Сполучні Штати польки потрапляють в такий же відсоток хворих, як і місцеві жінки. Це пов’язують з тим, що в Польщі вживають квашену капусту, а в США цей продукт взагалі заборонений до продажу.
Офіційних публікацій на цю тему немає, проте заперечувати корисні властивості капусти не можна.
Так, в капустяному листі містяться глюкозинолати, які можуть знешкоджувати токсичні сполуки в печінці, а ще блокувати злоякісні клітини. Таким чином можна говорити про те, що капуста здатна запобігати деякі онкологічні захворювання, в тому числі й рак грудей.
Крім раку грудей капуста перешкоджає розвитку раку в легенях, сечовому міхурі, товстій кишці і в багатьох інших органах. Крім того капуста благотворно впливає на шлунково-кишковий тракт уцілому. Завдяки своїй взаємодії з бактерією хелікобактер капуста захищає від виразки і раку шлунка. Також вона пов’язує жовчні кислоти в кишечнику і виводить їх.
До всього цього варто ще додати вітаміни і антиоксиданти, яких у капусті величезна кількість. Так, в 100 грамах капусти міститься денна норма вітамінів К і С, багато фолієвої кислоти, яка дуже корисна для жінок, і найважливіші Омега-3 кислоти.
Всі ці компоненти сприятливо позначаються на серцево-судинній системі і надають захисний ефект щодо діабету другого типу.
На окрему увагу заслуговує квашена капуста – це не просто соління, а продукт бродіння, в якому виникають нові хімічні компоненти. Саме вони надають антибактеріальну і антиракова дію. Ці сполуки можуть перешкоджати переродження клітин і руйнувати канцерогени. Тож користь квашеної капусти для організму просто величезна, що і доведено традиційною медициною.
Крім того, сік квашеної капусти знижує рівень цукру в крові. До того ж вона корисна для роботи шлунка, виводить з нього поганий холестерин.
Раніше “НАРОДНА ПРАВДА” розповідала, що свіжі салати з гарбузом відмінно впливають на роботу печінки і очищають її.
Також відзначимо користь цибулі і часнику, які мають потужний вплив на організм і також здатні захистити від раку.