Перед вживанням уважно огляньте картоплю.
Картопля з холодильника
Експерти кажуть, що зберігати цей продукт необхідно в прохолодному і темному приміщенні. Такі умови перешкоджають виробленню соланіну – токсичної речовини. Якщо картопля тримати постійно в холодильнику, тоді крохмаль, що входить до його складу, перетворитися в цукор. А під час приготування така картопля утворює акриламід – хімічна речовина, яка збільшує ризик онкологічного захворювання.
Неочищена картопля
Якщо ви купуєте картопля в супермаркеті, тоді не вживайте його з шкіркою. При тривалому зберіганні в шкірці цього продукту виробляються токсичні речовини, небезпечні для організму людини. Крім того, цей овоч часто обробляють пестицидами.
Картопля з неприємним запахом
Перевірити, наскільки свіжий продукт можна по запаху, і картопля не виняток. Якщо він видає солодкуватий і затхлий запах – вживати його не рекомендується.
Картопля з плямами
Якщо ви помітили на овочі мокрі плями, значить картопля заражений бактеріями, тому сміливо відправляйте такий продукт в сміттєвий бак.
М’яка картопля
Навіть, якщо картопля зберігається вдома у правильних умовах, окремі коренеплоди можуть стати м’якими і млявими. Не варто вживати їх в їжу: рихлість обумовлена збільшеним рівнем соланіну.
Якщо на картоплі є зелені ділянки
Чим довше картопля знаходиться під сонячними променями, тим більше в ній виробляється токсину соланіну. Скупчення соланіну можуть призводити до того, що окремі ділянки шкірки і м’якоті зеленіють. І цю «зелень» ні в якому разі не можна вживати в їжу ні людині, ні тварині. Так що обов’язково виріжте зелений фрагменти під час чищення, а краще і зовсім тримайтеся від такої картоплі подалі.
Раніше НАРОДНА ПРАВДА повідомляла:
Зазвичай, ті, хто прагне схуднути, намагаються не вживати картоплю, проте це не так, існує навіть картопляна дієта , яка допоможе за добу скинути від 500 гр до 1 кг.
Медики пояснили, чому і кому необхідно їсти картоплю .