Зміцнення імунітету перед сезоном застуд – одне з найважливіших завдань для тих, хто піклується про своє здоров’я.
Лікар-дієтолог Марина Сергєєва в своєму Instagram назвала незвичайні способи зміцнення імунітету, про які не кожен замислювався.
6 неочевидних способів зміцнення імунітету⠀
Спосіб 1. Хто зараз налягає на фрукти, особливо – на цитрусові, в надії підтримати імунітет? А ви знаєте, що цукор, який міститься в них, негативно впливає на мікрофлору кишечника? Втім, як і будь-який інший цукор.
А ми з вами знаємо, що здоровий кишечник – це серйозний бар’єр на шляху вірусів і запорука міцного імунітету. Що робити? Звести кількість вживаних цукрів до мінімуму.
Спосіб 2. Уважно поставтеся до режиму сну і неспання. Підтримуємо гормональну систему, а зокрема мелатонін і кортизол, які мають прямий вплив на наш імунітет. Що робимо: лягаємо спати не пізніше 23:00 і прокидаємося не пізніше 8: 00 ранку. Повноцінний сон – дуже важливий.
Спосіб 3. Додаємо в раціон більше некрохмалистих овочів. Для чого? Овочі є нерозчинною клітковиною, які є кормом для біфідо (лактобактерій) в кишечнику. Здоровий кишечник – міцний імунітет.
Спосіб 4. Заповнюємо нутриціологічні дефіцити. Якщо розглядати раціон середньостатистичної людини, то він не може забезпечити і половини норми всіх важливих і потрібних для здоров’я вітамінів і мінералів. Тому, дефіцити важливо моніторити і своєчасно усувати.
Спосіб 5. Вчимося управляти стресом, який може завдавати серйозної шкоди нашому здоров’ю. І тут всі засоби хороші: психологічні, нутриціологічні, фізіологічні. Важливо не провалюватися в стрес, а вчасно його компенсувати.
Спосіб 6. І, звичайно, обов’язково додаємо в свій розпорядок дня фізичну активність: більше гуляємо, дихаємо повітрям, піднімаємося пішки по сходах і т. д. На це не потрібно багато часу, а головне – це безкоштовно і дуже ефективно!
Як ми вже розповідали раніше, для дотримання дієт і режимів харчування, що сприяють схудненню, заморожені овочі можуть бути кориснішими за свіжі. Такого висновку дійшли вчені з Університету Сіднея. З’ясувалося, що часто заморожені овочі містять більше поживнихречовин.