Огірки містять вітаміни А, С, В, РР, бета-каротин, калій, магній, залізо, цинк, марганець, йод, натрій, фолієву кислоту, а також клітковину.
До речі, багато хто не знає, що клітковини в огірках набагато більше, ніж в будь-якому іншому овочі або фрукті. Ця речовина надзвичайно корисна для кишечника і здоров’я в цілому, пише НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на hronika.info.
Клітковина з огірків, як губка, вбирає всі токсини в себе і виводить з організму. Плюс до всього, ще й сприяє усуненню запальних процесів в шлунково-кишковому тракті, що мега-корисно.
Головна перевага огірка полягає в тому, що він на 90% складається з води, тому його калорійність всього 15 ккал на 100 г. Завдяки цьому, огірки можуть їсти всі і в необмеженій кількості.
Огірки можуть:
– поліпшити травлення;
– вивести зайву рідину з організму;
– очистити судини і кишечник;
– знизити артеріальний тиск і рівень цукру в крові;
– поліпшити роботу щитовидки;
– попередити утворення холестеринових бляшок на стінках судин;
– зберегти здоров’я очей і зір;
– убезпечити людину від захворювань серця.
Медики рекомендують більше огірків їсти діабетикам, людям з ожирінням, гіпертонікам, тим, хто схильний до набряклості, а також при зниженні зору і рівня гемоглобіну в крові.
Єдині люди, кому слід уникати огірків, так це – язвенники і ті, у кого хронічний гастрит, особливо в стадії загострення.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що огірки не варто поєднувати у одній страві із томатами. Забудьте раз і назавжди про салат з помідорів і огірків – їх змішування вносить розлад у біохімічні реакції організму. В результаті такого міксу організм не засвоює вітаміни, а, крім того, може з’явитися набряклість.