У березні дуже важливо приділяти увагу своєму харчуванню, щоб не страждати від авітамінозу. Дієтологи рекомендують регулярно вживати гречку, і важливо знати, чому вона така корисна.
Про це пише НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на “24 канал“.
1. Унікальний склад гречки приносить велику користь організму. Адже такої великої кількості білків і вітамінів мало де можна відшукати. У ній міститься рідкісний вітамін РР, а також вітаміни групи В, вітамін А і Е. У складі цієї крупи також присутній йод, кальцій, магній, велика кількість фосфору, мідь і залізо.
2. Незважаючи на досить високу калорійність (313 кілокалорій на 100 грамів продукту), вона містить повільні і корисні вуглеводи, а також велика кількість клітковини. Саме тому гречка насичує організм енергією на тривалий час і не відкладається в жирах.
3. Якщо ви раптом вирішили стати вегетаріанцем, то зверніть увагу на гречку, адже за вмістом білка вона може позмагатися хіба що з грибами.
4. Гречка знижує рівень холестерину, завдяки полінасичені жирам, які містяться в її складі, а також допомагає прискорити метаболізм. Так що, якщо ви бажаєте розпрощатися із зайвими сантиметрами на талії – обов’язково додайте крупу в свій раціон.
5. Цінна гречка і завдяки речовині рутин, який міститься в каші. Він відповідає за засвоєння вітаміну С в організмі. Як відомо, вітамін С – це молодість нашої шкіри і здоров’я організму. Антиоксидант сьогодні особливо популярний завдяки своїм властивостям перешкоджати появі передчасних ознак старіння.
6. Дуже корисна гречка для вагітних. Фолієва кислота і залізо, якими багатий цей продукт, сприяють повноцінному розвитку дитини в утробі матері.
7. Навесні гречана каша цінна завдяки вітаміну В9. По-перше, він підвищує імунітет людини, а по-друге, зміцнює волосся і нігті, а також покращує колір обличчя.
Протипоказання до вживання
Незважаючи на користь для організму, зловживати гречкою теж не варто. Не слід також вживати велику кількість гречаної крупи тим, хто страждає на цукровий діабет, так як крохмаль сприяє підвищенню цукру в крові.
Нагадаємо, лікарі назвали найкориснішу для збереження здоров’я кашу. Нею виявилася гречка – це крупа збалансована за амінокислотним складом, в ній багато білка, заліза і багато інших корисних речовин.
Раніше медики назвали найкорисніші макарони для серця. Вчені з’ясували, що макаронні вироби із суміші цільнозернового ячмінного борошна і борошна з твердих сортів пшениці добре впливають на роботу серцево-судинної системи.
Також раніше повідомлялося, що китайські вчені з Університету Сучжоу прийшли до висновку, що щоденне вживання сиру знижує ймовірність розвитку хвороб серця і судин .