Хліб присутній на столі під час кожного прийому їжі, однак, у поєднанні з деякими продуктами він може завдати шкоди здоров’ю.
Про це розповідає НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на piterskie-zametki.
Білий хліб, який вживається з жирною їжею, заважає її перетравленню і провокує спазми та запальні процеси в шлунково-кишковому тракті.
Такий самий ефект спостерігається при поєднанні хлібобулочних виробів з грибами. Цей мікс завдає сильного удару по роботі внутрішніх органів. Крім того, вживання хліба разом з квашеними або солоними овочами викликає печію і бродіння в шлунку, що загрожує виразкою.
Дієтологи радять їсти білий хліб тільки з овочами, а от чорний можна вживати з рибою та м’ясом, навіть жирних сортів.
Нагадаємо, раніше дієтологи розповіли який хліб є корисним та не нашкодить здоров’ю та фігурі. Вони порадили яких сортів хліба слід остерігатися та зменшити їх вживання.
Нагадаємо також, вчені розробили рецепт “розумного” хліба, який допоможе знизити рівень цукру в крові. Такого ефекту досягли завдяки додаванню в продукт полби – різновиду пшениці. Хімічний склад цього злаку нормалізує рівень цукру за рахунок низького глікемічного індексу і мінімального вмісту крохмалю.