Яйця стають делікатесом: чому дорожчають і що буде з цінами далі

Яйця стають делікатесом: чому дорожчають і що буде з цінами далі
Автор Романова Марі в Економічна правда/Новини

Яйця повільно, але впевнено стають делікатесом, адже їхня ціна вже досягла в середньому 45 гривень (десяток). За останній рік ціни зросли на 11,5%.

Представники галузі запевняють, що сезонний фактор — не єдиний, що підштовхнув ціни нагору, йдеться в матеріалі ТСН.

Loading...

Серед причин подорожчання продукції птахівницьких господарств називають не лише осінньо-зимовий спад виробництва. На ціні яєць позначилося і подорожчання корму для птиці. Ще більшою мірою вплинув на ціну газ, який постійно дорожчає.

«Птахівництво є одним із найбільших споживачів газу. За рік газ виріс у ціні у 12 разів», — каже виконавчий директор Асоціації птахівників України Сергій Карпенко.

Асоціація має намір просити Кабмін створити механізм, щоб птахівники отримували газ за зниженою ціною. Виробники сподіваються, що механізм зможуть запровадити хоч би на 3-4 найближчих місяці.

В Україні розширили список продуктів , ціни на які регулює держава. До нього, крім хліба, внесли також цукор, гречку, олію, макарони.

Українці у святкові новорічні та різдвяні періоди викидають продукти на суму від 470 млн до 1 млрд гривень. Причина – необдумане споживання – ми купуємо і готуємо більше, ніж можемо з’їсти.

Джерело: Народна Правда
Теги: