Crazy Cake, або “божевільний” пиріг – це пиріг американської кухні, рецепт якого з’явився за часів дефіциту. У нього не потрібно додавати ні молоко, ні яйця, але смак виходить дуже насичено-шоколадним. Цікаво, що таким десертом можна побалувати себе навіть під час посту.
Рецептом поділилася фуд-блогер Alina FooDee.
Інгредієнти для пирога на форму 21 см: Вода кімнатної температури – 240 г Борошно – 210 г Рослинна олія рафінована – 75 г Какао – 35 г (обов’язково беріть какао, яке подобається вам за смаком, від цього буде залежати смак пирога) Цукор – 180 г Ванільний цукор – 20 г Сіль – 0,5 ч. л. без гірки Розпушувач – 10 г
Для глазурі:
Какао – 3 ст. л. Цукрова пудра – 3 ст. л. Крохмаль – 1 ст. л. Вода крижана – за потребою до бажаної густоти
Для прикраси: Кокосова стружка – 30-40 г
Скріншот: Так буде виглядати наш майбутній пиріг
Покрокове приготування пирога Просійте борошно, какао і розпушувач. Додайте сіль, цукор і ванільний цукор. Додайте воду і рослинну олію, все перемішайте до однорідності. Випікайте в заздалегідь прогрітій духовці до 170 градусів 40-45 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою. Для глазурі просійте какао, цукрову пудру і крохмаль. Поступово додавайте крижану воду до отримання бажаної консистенції. Покрийте зверху остиглий пиріг глазур’ю і прикрасьте кокосовою стружкою.
Раніше блогер розповіла також, як приготувати Наполеон без випічки всього за 20 хвилин.
Також ми писали, як спекти медовик зі сметанним кремом за бабусиним рецептом.