Рецепт смачної паски без живих дріжджів пропонує український фудблогер-канал «Онишкевичі».
Склад:
борошно – 900 г
молоко – 300 мл
цукор – 20 0г
ванільний цукор – 10 г
яйця – 5 шт
вершкове масло – 100 г
дріжджі сухі – 10 г (~1 ст.л.)
олія – 50 мл
родзинки – 100 г
цедра лимона – 1 шт
сіль – ½ ч.л.
Глазур для паски можна приготувати без яєць на желатиновій основі. Складові:
желатин (гранульований) – 5 г (1 ч.л.)
вода для замочування желатину – 1 ст.л.
цукор – 130 г
вода для сиропу – 50 мл
лимонна кислота – ¼ ч. л
Желатин замочити водою – 1 ст. л. У сотейнику помістити цукор, воду, лимонну кислоту. Варити сироп одну хвилину. До сиропу додати желатин, розчинити. Залишити охолоджуватися 15 хв. Міксером збити глазур. Консистенцію легко регулювати – чим довше збивається глазур, тим густіша консистенція. Покривати охолоджену паску.
Середня вартість великоднього кошика в Україні в умовах воєнного стану у 2022 році становитиме 972 грн, що на 191 грн (24,6%) дорожче, ніж минулого року.