Відомий лікер із пряним і навіть терпким смаком користується незмінним попитом. Його поважають чоловіки як приємний на смак елітний алкоголь, а жінки додають у каву або приймають чарочку для підняття імунітету. І не дивно, адже в ньому зібрано понад 56 різних трав та спецій.
Що таке Егермейстер
Напій потрапляє під клас лікерів через високий вміст цукру. Його фортеця становить 35%, а гіркий смак зараховує його до бітерів. Це поєднання великої кількості трав та солодощів дає унікальний смак та букет. Тому рецепт лікеру Jаgermeister тримають у найсуворішому секреті, розповідаючи лише незначні подробиці.
Він створений на основі зернових спиртів, які дистилюють та витримують у дубових бочках. Особливий набір добавок робить його дуже підступним, адже спирт практично не відчувається. Його легко і приємно пити, а за міцністю він не надто відстає від горілки. І це стає помітно дещо пізніше.
Він витримує температуру до -30 градусів, але не переохолоджувати. Оптимальною буде температура близько -18 градусів, як у стандартній морозилці. При правильному охолодженні можна випити не більше 300 грамів Егермейстера, а теплішого – не більше 100 грамів.
Для отримання тонкого карамельного смаку та точного балансу між насолодою та гіркотою використовують приблизно 132 грами цукру на літр продукту. І ще додають кілька власне карамелі. Тому калорійність становить 246 ккал, дещо більша, ніж в інших типів алкоголю.
Особливості складу вплинули і на колір, він темно-коричневий із чітким золотавим відливом. При заморожуванні він густіє, стає тягучим і щільним, приємно осідає мовою. Термін зберігання досить довгий:
- відкритим, у холодильнику – до 2 років;
- відкритим, у морозильнику – до 3 років;
- закритим, у холоді – до 5 років.
Смак Єгеря, як його називають скорочено, досить важко описати. У ньому чітко відчувається карамель, м’ята та загадкова гіркота. Трохи нагадує сироп від кашлю, адже він і створювався як лікарський засіб.
Як правильно пити Jаgermeister
У більшості випадків його вважають за краще пити чистим, це класичний варіант. Для цього пляшку та чарки поміщають у морозилку на дві години, адже він має бути сильно охолодженим. У спеціальних магазинах, як маркет важливих штук МАУДАУ, можна придбати фірмовий посуд під лікер. Спиртне поглинають одним ковтком, не запиваючи, щоб не перебити післясмак. При застуді та у профілактичних цілях його п’ють теплим, по столовій ложці.
Він чудово підходить для складання коктейлів. Найбільш популярне поєднання із солодкими газировками або фруктовими соками. Можна додати й інші типи алкоголю, це не зашкодить. Закушувати рекомендують ковбасками чи іншими м’ясними продуктами, сирами чи фруктами.